Šaláty-rýchle, chutné, zdravé
Leto je v plnom prúde, slnečné počasie dodáva množstvo energie a počas letných mesiacov sa nám menia aj chute. V lete uprednostňujeme ľahké svieže jedlá na báze ovocia, zeleniny, syrov, bieleho mäsa, ovocné či zeleninové šaláty, ktoré netreba dlho pripravovať. Zelenina je významnou zložkou našej potravy a ak ju správne upravíme a vhodne dochutíme, potešíme nie len naše chuťové bunky. Čerstvá zelenina v kombinácii s ľahkým dressingom či vínnym octom a olivovým olejom pôsobí v letných dňoch osviežujúco, je ľahko stráviteľná a nezaťažuje organizmus. Preto je zeleninový šalát s čerstvým tmavým pečivom alebo chrumkavou bagetou výbornou alternatívou letného jedla.
Pre väčšinu jedákov, ktorých zelenina nezasýti, existuje množstvo chutných a výdatných šalátových kombinácií, napríklad s grilovanými rybami, darmi mora, grilovaným či pečeným hydinovým mäsom, syrmi alebo orechmi. Dôležitý je aj výber správneho nápoja, ktorý nechá vyniknúť prirodzenej ľahkej chuti zeleniny. K sviežim šalátom z listových šalátov paradajok, papriky a inej zeleniny sa výborne hodí perlivý suchý sekt ktorý dokáže z klasického šalátu vytvoriť priam umelecký zážitok.