Každá ryba je iná
Tuniak patrí do skupiny takzvaných mäsitých rýb. V teplej i studenej kuchyni má všestranné využitie. Jeho mäso je sýte a najčastejšie sa opeká, alebo vypráža. Výborne chutí aj ako súčasť rôznych zeleninových šalátov.
Ak si chceme na sviatočný stôl pripraviť filé je vhodné siahnuť po treske. Vyznačuje sa pevnou štruktúrov mäsa, a tak sa môže smažiť, grilovať, alebo piecť. Treska má navyše nezameniteľnú jemnú chuť a prirodzenú bielu farbu.
Diétne a bez jedinej kosti - aj takéto prívlastk majú lososovité ryby. Mäso má pevnú štruktúru, typickú sýtoružovú farbu a je veľmi sýte. môže sa piecť, variť vo vývare alebo rýchlo vyprážať. Pri všetkých úpravách si zachová svoju lahodnú chuť.