Ovocné rezy
Cesto: 300 g hladkej muky, 1 KL kypriaceho prasku do peciva, 80 g praskoveho cukru, vajce, 130 g makkeho masla
Ovocne zele: 1 kg ocisteneho na male kusky nakrajaneho ovocia, 2 balenia tortove zele cervene, balenie tortove zele cire, 100 g krystaloveho cukru, 125 ml vody, 250 ml bieleho vina
Slahackovy krem: 400 ml smotany na slahanie, 3 PL vajecneho likeru, 2 PL praskoveho cukru, balenie smeta fixu
Ozdobenie: maliny, nektarinky
Cesto: Na dosku dame muku, kypriaci prasok, cukor, urobime v muke jamku a dame do nej vajce. Nakoniec pokrajame makke maslo a vsetko rucne spracujeme na hladke cesto. Cesto rozdelime na 2 polovice a prvu polovicu vyvalkame na pomucenej doske na slaby plat vo velkosti plechu. Pomocou valceka prenesieme na vymazany a vysypany plech a upecieme. Po upeceni preklopime cesto na mriezku a nechame vychladnut. Potom vyvalkame druhu polovicu cesta a pecieme rovnakym sposobom. Upecene cesto nechame vychladnut. Ovocne zele: Ovocie zmiesame s tortovym zele, cukrom, vodou a vinom a za staleho miesania privedieme k varu. Ovocie nechame kratko povarit, aby bolo tuhsie na skus. Odstavime z platne a za obcasneho miesania nechame vychladnut. Okolo cesta na plechu urobime manzetu z alobalu alebo papiera na pecenie a len co zacne zele tuhnut, opatrne ho na cesto vylejeme. Ihned priklopime druhym platom a dame do chladnicky vychladit. Po vychladnuti odoberieme manzetu a uslahame smotanu s cukrom a smeta fixom dotuha. Do slahacky zlahka vmiesame vajecny konak. Natrieme na studeny mucnik a nechame, najlepsie do druheho dna, ulezat. Po ulezani nakrajame na rezy a ozdobime ovocim.