Plnený syr
350 g údeného Eidamu, 125 g masla, 2 tavené syry (Syrokrém, Lunex a pod.), 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 cibuľu, 1 sterilizovanú uhorku, 100 g salámy, 1 lyžičku horčice, 50 g červenej kápie, 3 lyžice hrášku, soľ.
Kocku údeného syra zabalíme do mikroténového vrecka (na vrecku uviažeme uzol) a varíme vo vode asi 15 minút. Ešte horúci syr vyberieme z vrecka a rozvaľkáme na plát. Počas varenia syra pripravíme plnku tak, že vajcia, salámu, cibuľu, uhorku a kápiu na krájame na malé kocky a vymiešame s maslom, tavenými syrmi, horčicou a hráškom. Plnku rozotrieme na plát syra, ktorý zrolujeme, zabalíme do alobalu na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Roládu nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a poukladáme na misu.