Veľkonočný baránok
8 vajec, 8 PL krystaloveho cukru, 8 PL hladkej muky, 3 PL oleja, pol balicka kypriaceho prasku, 1 PL bravcovej masti, 3 PL hrubej muky, 4 bielka, 30 dkg krystaloveho cukru, 2 cele kavove zrna, zelene vetvicky, cervena snurka s malym zvoncekom
Vajcia s cukrom vyslahame v parnom kupeli. Odstavime a pridame muku s praskom a olejom. Zlahka zamiesame. Vymastenu formu vysypeme mukou. Nalejeme cesto a dame piect do predhriatej rury na 200 stupnov. Pocas pecenia po 10 minutach teplotu znizime na 150 stupnov a dopecieme dalsich 10 minut. Vo vodnom kupeli vyslahame bielka a cukor dohusta. Hmotu dame do vrecuska a ozdobime hotoveho baranceka. Kavove zrnka pouzijeme ako ocka. Do papulky dame zopar zelenych vetviciek a ostatne pouzijeme na oblozenie tacky. Na krk priviazeme cervenu snutku s malym zvoncekom.