Punčová torta
Cesto: 6 vajec, 8 Pl krystaloveho cukru, 3 PL vody, 3 PL hladkej muky, 3 PL oleja, 1/2 prasku do peciva
Punc: stava z 2 pomarancov, stava z citrona, 2 PL malinoveho lekvaru, 1 PL praskoveho cukru, 3 PL rumu
Poleva: 250 g praskoveho cukru, stava z 1/2 citrona, 1/2 dl rumu, cervene potravinarske farbivo, voda podla potreby, malinovy lekvar na potretie
V mise vymiesame vajcia s cukrom a postupne pridame vodu, olej a muku zmiesanu s praskom do peciva. Cesto pecieme v tortovej forme vylozenej mastnym papierom 20 minut. Tortovy korpus po vychladnuti vyberieme z formy a prerezeme na 3 platy. Horny a dolny plat z vnutornej strany natrieme malinovym lekvarom. Z jednotlivych ingrediencii si pripravime punc a namocime don na kocky rozrezany stredny plat. Kocky potom poukladame na spodny plat, ktory vlozime spat do formy. Prikryjeme hornym platom a zatazime. Vymiesame polevu, prifarbime ju naruzovo, mierne nahrejeme a natrieme nou povrch torty.