Vajíčkový šalát
4 vajcia uvarené na tvrdo, 100 g Eidamu, 50 g šunkovej salámy, 1 kyslú uhorku, 1 cibuľu, 200 g zemiakov, 1 jablko, 2 lyžice oleja, soľ, cukor, mleté biele korenie, citrónovú šťavu, paradajky, majonézu (alebo jogurt), mladé listy hlávkového šalátu.
Uvarené vajcia pokrájame na kolieska. Pridáme na kocky pokrájaný syr, salámu, uhorku, a nadrobno posekanú cibuľu. Napokon primiešame zemiaky uvarené v šupke, pokrájané na kocky a jablko. Polejeme olejom, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, zľahka premiešame. Šalát uložíme na menšie misky, obložíme listami šalátu, ozdobíme kolieskami paradajok a do stredu uložíme kôpku majonézy (jogurtu). Podávame s tmavým chlebom.