Jarný šalát II
350 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g konzervovanej fazuľky, 200 g uhoriek, 1 viazaničku jarnej cibuľky, 1 viazaničku reďkovky, 1 hlávku šalátu, 5 vajec, 250 g majonézy, 2 lyžice kečupu, 1 citrón, mleté čierne korenie, 1 lyžicu práškového cukru, petržlenovú vňať, 1 lyžičku soli.
Očistené uhorky, reďkovka a cibuľa sa nakrájajú na kolieska, pridajú sa na plátky nakrájané zemiaky, na menšie kúsky nakrájaná struková fazuľa. Majonéza sa zmieša s kečupom, ochutí sa soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou a zľahka zmieša s pripravenými surovinami. Pri podávaní sa porcia zeleninového šalátu položí na umytý, odkvapkaný list hlávkového šalátu, ozdobí na štvrtky nakrájaným vajcom uvareným natvrdo a posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou