Mäso s cibuľou na čínsky spôsob
500 g bravčového mäsa, 500 g cibule, 6 PL oleja, 3 PL kečupu, 1 1/2 PL octu, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL práškového cukru, 4 PL vody, 2 PL vína, soľ
Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme chrbtom noža a pokrájame na pásiky. Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. V 3 PL oleja mäso prudko opečieme. Po opečení osolíme a dáme na tanier. Do výpeku pridáme zvyšok oleja, na ktorom krátko podusíme cibuľu pokrájanú na pásiky. Do cibule vložíme opečené mäso. Prilejeme vína a premiešame. Zalejeme kečupovou zmesou a povaríme, kým sa zmes trochu neodparí. Podľa potreby dochutíme.