Kurča na zelenine
1 kurča, 100 g šampiňónov, 2 červené papriky, 10 malých cibuliek, 1 cesnak, 500 ml sójovej omáčky, 2 až 3 lyžice oleja, 300 ml mäsového vývaru, 2 lyžice sezamového semienka, pol čajovej lyžičky mletého zázvoru, mleté čierne korenie, soľ.
Kurča očistíme, vypitveme, vykostíme, nakrájame na prúžky dlhé asi 5 cm a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso preložíme na panvicu, kde sme v rozpálenom oleji opražili nakrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak, pridáme mäkké mäso a občas premiešame. Keď mäso získa hnedú farbu, zalejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo, a trochu povaríme. Primiešame sójovú omáčku, cukor, šampiňóny nakrájané na plátky a očistené zelené papriky nakrájané na prúžky.
Potom pridáme sezamové semienko, ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili na prášok, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletým zázvorom a dodusíme.
Podávame s ryžou alebo opražným chlebom.