Slivkové bravčové knedlé
3. 11. 2010
600 g vykosteneho bravcoveho kare, 100 g susenych vykostkovanych sliviek, olej, 4 jablka, grilovacie korenie, citronova stava, 2,5 dl zeleninoveho vyvaru, mlete cierne korenie, sol
Kare umyjeme, osusime, ostrym nozom v strede narezeme a opacnou stranou varesky urobime so masa otvor. Naplnime slivkami kolko sa len zmesti a zviazeme nitou. Dame do pekaca a na rozohriatom oleji zo vsetkych stran opecieme. Osolime, okorenime, podlejeme vyvarom a vo vyhriatej rure pecieme prikryte 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a natierame olejom, v ktorom sme rozmiesali grilovaciu zmes. Jablka osupeme, nakrajame na osminky, potrieme citronovou stavou, dame do hrnca, prilejeme trochu vody a spolu so zvysnymi slivkami udusime. Z upeceneho masa odstranime nit, nakrajame na platky a podavame.