Huspenina s mäsom
250 g krkovičky, 2 bravčové nohy, chvost, kožky, 1 koleno, 2 bielky, 70 g cibule, 6 strúčikov cesnaku, celé čierne korenie, soľ.
Krkovičku, bravčové nohy, chvost, kožky a koleno dáme do vody, osolíme a varíme asi 2 hodiny. Pridáme očistenú cibuľu, korenie, cesnak rozotretý so soľou a varíme až kým sa mäso neoddeľuje od kostí.
Precedíme cez plátno, mäso vykostíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do nádob. Bielky rozšľaháme v chladnej vode, vlejeme do vývaru, chvíľu povaríme, odstavíme a pozberáme penu. Bielky huspeninu vyčistia. Opäť precedíme cez plátno, zalejeme ním pripravené mäso a dáme stuhnúť na chladné miesto.